Close
Type at least 1 character to search
Back to top

aktivt kul

Som du måske allerede har tænkt, så er aktivt kul i princippet det samme, som det kul børnene griller deres snobrød over om sommeren. Selvfølgelig bare renset for affaldsstoffer og andre forureninger. Jeg kan altså ikke anbefale at tage en forkullet pind med hjem og gnave i.  

Aktivt kul hjælper kroppen med at fjerne affaldsstoffer fra kroppen. Det er derfor et godt middel mod oppustethed, alkohol og forgiftninger. Det er faktisk sådan, at kommer du til at spise en plante eller andet, som du ikke må spise og ryger på hospitalet, ja så skal du drikke et glas med aktivt kul.

Helt enkelt forklaret, så hjælper aktivt kul på forgiftninger, fordi den i sin kemiske formel har både en positiv og negativ side. Disse to sider tiltrækker begge affaldsstofferne i din krop og hjælper så din krop med at skille sig af med dem igennem afføringen. Du skal derfor ikke blive forskrækket, over at opleve en anden på din afføring dagene efter du har spist eller drukket aktivt kul.

aktivt kul bekæmper tømmermænd

Fordi aktivt kul er så effektiv til at binde affaldsstoffer, er de derfor også geniale mod tømmermænd. Her binder de nemlig alle de giftstoffer, som din krop producere, når den prøver at nedbryde alkoholen du drikker.  For at slippe for dårligdommene dagen efter, kan du tage 2 kapsler af aktivt kul, når du begynder at drikke, og 2 kapsler inden du går i seng. Har du drukket rigtig meget eller får du meget slemme tømmermænd, kan du tage endnu 2 kapsler midt på aften.

 

HVAD SKAL JEG VÆRE OPMÆRKSOM PÅ

Det eneste man skal være opmærksom på hvis man vil tage aktivt kul er, at har du ikke nok affaldsstoffer i kroppen, så vil aktivt kul i stedet binde vitaminer og mineraler. Du kan derfor risikere at skylle mange af kroppens gode ting ud, ved et for stort forbrug af aktivt kul.

Tager du det kun i sammenhæng med alkohol, ja så behøver du ikke at bekymre dig, da du her tilføjer rigeligt med affaldsstoffer til din krop. Du skal altså kun være opmærksom på din kul indtag, hvis du bruger det imod oppustethed og mavekneb eller hvis du gerne vil ”udrense” din krop for affaldsstoffer.