Close
Type at least 1 character to search
Back to top

cillesund.dk

Brownie med karamel

Her har vi noget af en kcal bombe, den er hverken sund, sukkerfri eller fedtfattig. Med den smager bare så sindssygt godt, at den bliver ved med at være en af de bedste brownier jeg har smagt! Hvis jeg altså selv skulle sige det.

Opskrift:

Tid:

Karamel: 4 timer.

Forberedelse: 20 min.

Bagetid: 35-45 min.

Afkøling: 1 time.

I alt: 6 timer.

½ bradepande

1 dåse kondenseret mælk

250 g smør

5 æg

7,5 dl sukker

4,5 dl hvedemel

10 spsk. kakao

4 tsk. vaniljesukker

1 tsk. salt

250 g hasselnødder (valgfri)

Fremgangsmåde:

Kom hele dåsen med kondenseret mælk ned i en gryde med kogende vand, kom låg på, og lad den simrekoge, med hele dåsen ned i, i 3 timer. Efter 3 timer, kommer du dåsen i køleskabet i 1 time.

Mens dåsen er i køleskabet, smelter du smørret og lade det køle af.

Pisk æg og sukker sammen i en stor skål og bland herefter det smeltede smør i. Bland de tørre ingredienser sammen og si dem i æg, sukker og smør blandingen.

Ønsker du nødder i din brownie, så hak dem groft, og rør dem rundt i browniedejen.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Find et ildfastfad eller en bradepande frem der er ca. halv størrelse af en normal bradepande (ca. 18x20cm.).

Smør fadet med smør eller drys kakaopulver ud, så brownien ikke brænder fast.

Kom halvdelen af brownien dejen i og fordel det ligeligt rundt. Tag dåsen med karamel ud af køleskabet (den skal være så kold, at du kan holde på den uden at brænde dig), og kom lidt mere end halvdelen ud ovenpå brownien. Tag gerne gaffel, og bland karamellen rundt i browniedejen.

Kom resten af brownien ovenpå, og fordel det ligeligt ud. Tag nu resten af karamellen, og kom på i små klatter øverst. Tag eventuelt gaflen igen og fordel karamellen rundt i dejen.

Kom brownien ind i ovnen i 35-45 min. Når den kommer ud, er den meget blød inden i, det skal den være. 

Lad den køle helt af før udskæres. Lad den eventuelt stå i køleskabet.

Nærringsindhold:
 TotalPr. 100g
Makronæringstoffer:  

Energi

31527 kj / 7506 kcal

1612 kj / 383 kcal

Protein

108 g

5,51 g

Kulhydrat, tilgængelig

1109 g

56,7 g

Kostfibre

31,6 g

1,62 g

Fedt

286 g

14,6 g

Mættet fedt

175 g

8,94 g

Umættet fedt

69,1 g

3,53 g

Flere umættet fedt

12,7 g

0,65 g

Post a Comment