Close
Type at least 1 character to search
Back to top

cillesund.dk

Grønkåls chips

De er ikke bare nemme at lave, de kan også spises med god samvittighed!

Vidste du at grønkål er med til at holde din hjerne frisk og ung. Og så indeholder den masse gode K-vitaminer. Det er jo en ret god win win situation. Så spis du bare løs 😉

 

Opskrift:

Tid:

Forberedelse – 10 min.

Tid i ovnen – 5-10 min.

I alt – 20 min.

 

4 personer:

Grønkål – 1/2 pose hele grønkål (150g)

Olivenolie – 2-3 spsk.

Salt

 

Fremgangsmåde:

Tænd for ovnen på 200 grader varmluft.

Skyl og skær den midterste stængel fra hos grønkålen. Skær grønkålen i mindre dele, ca. på størrelse med en normal kartoffel chips. Tør dem godt i et rent viskestykke.

Lig dem på en bradepande og kom olien udover. Vend dem rundt i olien og drys salt udover. Har du flagesalt er dette lækrest. Vil du eksperimentere kan du komme salt med smag udover.

Kom dem ind i ovnen i 5-10 min. Men hold godt øje, de bliver meget hurtigt mørke.

Nærringsindhold:
 

Total

Pr. 100g

Pr. portion. (46g)

Makronæringstoffer:

   

Energi

1377 kj / 327 kcal

751 kj / 178 kcal

344 kj / 82 kcal

Protein

7,05 g

3,85 g

1,76 g

Kulhydrat, tilgængelig

7,05 g

3,85 g

1,76 g

Kostfibre

9,3 g

5,08 g

2,33 g

Fedt

28,8 g

0,58 g

0,8 g

Mættet fedt

3,44 g

1,87 g

0,86 g

Umættet fedt

19,7 g

10,7 g

4,92 g

Flere umættet fedt

3,4 g

1,86 g

0,85 g

Post a Comment