Close
Type at least 1 character to search
Back to top

cillesund.dk

HokkaidoSuppe – græskarsuppe

Hokkaido er med sit lave kcal indhold og høje mæthedsfornemmelse, perfekt til en lækker efterårssuppe. Udover det lave kcal indhold, byder hokkaido på massere af A-, B- og C-vitaminer og Kalium. Som blandt andet er godt for din væskebalance og er med til at nedsætte blodtrykket. Hokkaido indeholder også en god sjat folat, som er godt til dig der gerne vil eller er gravid.

Hokkaidosuppe smager altså ikke bare godt, men er også super sundt!

Opskrift

Tid:

Forberedelse – 20 min.

Tilberedning – 20 min.

I alt – 40 min.

4 personer

1 stk. hokkaido græskar

1 løg

2-3 fed hvidløg

2 gulerod

4 kartofler

1/3 af en frisk chilli

1 lille klump ingefær 

1,5 dl. plantefløde

1L grøntsagsbouillon

1 tsk. spidskommen

Citronsaft – efter behov

Salt og peber – efter behov

Topping:

Tørrede græskarkerne – ca. 40g.

Salt mandler – ca. 40g.

  • 2 dl. vand
  • 1 spsk. havsalt/groft salt

2 æbler

Rødelinser – ca. 100g.

  • Salt og peber

 

Fremgangsmåde

Suppe:

Skræl ingefær og skær det i mindre tern sammen med hvidløg og chilli. Brug hellere lidt mindre chilli, der kan altid komme mere i senere. Kom det i en gryde med enten olie eller smør, og steg det på middelhøj varme.

Skær hokkaido græskar, løg, gulrødder og kartofler i grove tern og kom dem ned i gryden. Steg dem af i et par minutter. Kom grøntsagsbouillon op i gryden, ca. så det dækker 2/3 af grøntsagerne. Kom låg på og lad det simre i minimum 20 min.

Topping:

I mellemtiden kommer du dine rødelinser op i en lille gryde og kommer vand i til det lige dækker linserne. Kom lidt slat og pepper i. Lad det koge vandet ind med låg på. Skær æblerne ud i små tern.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Mandlerne rister du på en pande. Inden de begynder at tage farve kommer du vand og salt på panden. Rør rundt til alt vand er fordampet og saltet har lagt sig som en hvid hinde rundt om mandlerne. Kom dem på en bradepande og ind i ovnen i 5-10 min.

Suppe:

Når grøntsagerne er blevet kogt møre kommer ud dem op i en blender, og blender det til en jævn masse. Alternativt kan du bruge en stavblender.

Kom suppen over i gryden igen og kom plantefløden i. Lad det koge op og skru så ned for varmen igen. Kom spidskommen i. Smag til med salt, peber, citronsaft og mere chilli hvis der er behov for dette. Eventuelt kom lidt mere vand i, hvis suppen er for tyk.

Kom topping på og server.

Nærringsindhold:

Hokkaidosuppe:

 

Total

Pr. 100g

Pr. portion. (301g)

Makronæringstoffer:

 

 

 

Energi

3345 kj / 879 kcal

278 kj / 125 kcal

836 kj / 219 kcal

Protein

22 g

1,82 g

5,49 g

Kulhydrat, tilgængelig

99,8 g

8,29 g

25 g

Kostfibre

29,7 g

2,47 g

7,44 g

Fedt

27,4 g

2,27 g

6,85 g

Mættet fedt

1,78 g

0,15 g

0,45 g

Umættet fedt

0,27 g

0,022 g

0,067 g

Flere umættet fedt

2,02 g

0,17 g

0,5 g

 

Topping:

 

Total

Pr. 100g

Pr. portion. (95g)

Makronæringstoffer:

 

 

 

Energi

3301 kj / 879 kcal

869 kj / 125 kcal

825 kj / 219 kcal

Protein

44 g

11,6 g

11 g

Kulhydrat, tilgængelig

74,5 g

19,6 g

18,6 g

Kostfibre

15,4 g

4,05 g

3,85 g

Fedt

32,7 g

8,59 g

8,16 g

Mættet fedt

4,35 g

1,14 g

1,09 g

Umættet fedt

13,1 g

3,45 g

3,28 g

Flere umættet fedt

10,5 g

2,77 g

2,63 g

Post a Comment