Close
Type at least 1 character to search
Back to top

cillesund.dk

Krydderurtebrød med hvidløg

Efteråret og vinteren byder på masser af lækre supper, og til suppe høre der brød til. Brødet har masser af lækker smag fra krydderurterne og passer perfekt til din yndlingssuppe.

Opskrift

Tid:

Forberedelse – 20 min.

Hævetid -2 timer

Bagetid – 25 min.

I alt: 2 timer og 45 min.

1 stk. brød

100g fuldkornshvedemel

200g ølandsmel

150g hvedemel

3 dl lunkent vand

20g gær

1 spsk. Honning

1 tsk. groft salt

1-2 håndfulde persille

1-2 håndfulde timian

2 fed hvidløg

30g smør – Jeg bruger vegansk smørbar

Fremgangsmåde:

Kom det lunkne vand op i en skål, og smuldre gæren ned i vandet. Rør det godt rundt til gæren er opløst. Kom herefter salt og honning i og rør det rundt, til det føles opløst.

Kom groft hvedemel i, og rør igen rundt (det vil falde til bunden, fordi det er ret tungt). Kom ølandsmel i og rør igen rundt, til det er jævnt fordelt. Kom hvedemel i til sidst.

Dejen skal stadig være klistret, efter alt mel er kommet i. Hvis du føler den er meget klistret, som kom en smule mere hvedemel i.

Rør dejen godt rundt med skeen. Når dejen begynder at slippe skålen lidt lettere, er det fint. Det svare ca. til 2-4 min. omrøring.

Kom et rent viskestykke over dejen og lad den stå i 1 time for at hæve.

I mens, kan du plukke persille og timian. Jeg plejer at tage en stor håndfuld med lidt top af begge krydderier. Jeg piller stilken af ved persillen, ved timian, kan noget af stilken sagtens komme med. Så skyller jeg det og hakker det fint. Kom det op i en lille skål. Så er det klar til brug senere.

Jeg finder hvidløg frem og hakker det groft. Kom også det op i en skål til senere.

Når dejen er færdig med at hæve, kommer du krydderurterne op i skålen til dejen, og ælter det ind i dejen. Dette kan sagtens gøres med skeen i skålen.

Lig en bageplade med bagepapir klar. Kom dejen op på et plastik skærebræt (det er det nemmeste sted at håndtere dejen).

Del dejen og i to lige store dele, og rul dem til 2 lige store og lange ”pølser”. På skærebrættet fletter eller snor du de to ”pølser” sammen, og kommer den forsigtigt over på bagepladen. Her fordeler du hvidløget udover brødet. Du kan med fordel presse det en smule ned i dejen for mere smag. Kom frisk timian på toppen til pynt.

Dæk nu igen brødet med samme viskestykke som før, og lad det hæve 1 time mere. Lidt før brødet er færdig med at hæve, tænd da ovnen på 200 grader varmluft.

I mens vejer du 30g smør af og smelter det, til at pensle på brødet inden det kommer i ovnen.

Når brødet er færdigt med at hæve, pensler du brødet med smøren. Kom brødet ind i ovnen, og lade det bage i ca. 25 min, eller til det er gyldenbrunt.

Så har du frisk bagt brød til suppen.

 

Total, et stk. brød

Pr. 100g

Makronæringstoffer:

 

 

Energi

6991 kj / 1664 kcal

835 kj / 199 kcal

Protein

53 g

6,32 g

Kulhydrat, tilgængelig

 342g

40,8 g

Kostfibre

41,9 g

5,01 g

Fedt

9,7 g

1,16 g

Mættet fedt

1,39 g

0,17 g

Umættet fedt

0,52 g

0,062 g

Flere umættet fedt

1,24 g

0,15 g

Post a Comment