Close
Type at least 1 character to search
Back to top

cillesund.dk

Ovnbagte falafler

Ovnbagte falafler er nemme og hurtige at lave, og man skal ikke stå og bøvle med olie og friture. Derudover er de fyldt med gode kostfibre og proteiner, som er med til at holde dig mæt i lang tid. Ikke nok med det, er de lækre og små falafler, også fyldt med det sundt fedtstof, vi meget gerne må spise mere af for at holde maven sund.

 

Opskrift

Tid

Tilberedning- 15 min.

Bagetid – 20-25 min.

I alt – 40 min

 

4 personer

2 dåser Kikærter – 480g

2 spsk. tahin – ca. 30g

2 fed hvidløg

1 stk. løg

1 stk. æg

Frisk persille – 2 håndfulde

2 spsk. havregryn

1 tsk. bagepulver

1 tsk. spidskommen

1 tsk. cayennepeber

Citronsaft – fra en ½ citron

Salt og peber – efter behov

 

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Hæld vandet fra kikærterne og kom det op i blenderen/foodprocessoren, sammen med tahin, hvidløg, løg og bagepulver. Blend det hele sammen til en fin/jævn masse. Alternativt kan du blende det med en stavblender.

Hak persillen groft, kom det ned i skålen sammen med æg, havregryn, krydderierne, citronsaften og salt efter behov.  Rør det hele godt sammen.

Form små klatter med en ske, og kom det på en bageplade og ind i ovnen.

Tag dem ud når de er gyldne i farven.

 

Nærringsindhold:

 

Total

Pr. 100g

Pr. portion. (175g)

Makronæringstoffer:

 

 

 

Energi

3693 kj / 879 kcal

527 kj / 125 kcal

923 kj / 219 kcal

Protein

45,3 g

6,47 g

11,3 g

Kulhydrat, tilgængelig

103 g

14,7 g

25,7 g

Kostfibre

35,7 g

5,1 g

8,93 g

Fedt

19,8 g

2,82 g

4,94 g

Mættet fedt

2,92 g

0,42 g

0,73 g

Umættet fedt

5,34 g

0,76 g

1,34 g

Flere umættet fedt

6,56 g

0,94 g

1,64 g

Post a Comment