Close
Type at least 1 character to search
Back to top

cillesund.dk

Pizza dej

Hvem elsker ikke pizza?

Jeg får i hvert fald altid en stor jubel fra mine gæster når jeg siger jeg har lavet pizza. Det smager også bare meget bedre, når den er lavet fra bunden. Hjemmelavet pizza, er en virkelig nem måde altid at imponere sine gæster på.

Opskrift:

Tid:

Forberedelse – 10 min.

Hævetid – 30 min.

Forme og pynte pizza – 5-10 min.

bagetid – 8-15 min. (alt efter ovnen og hvor meget fyld der er på pizzaen)

I alt – 1 time.

2 pizzaer

1 tsk. groft salt

25 g gær

2½ dl vand

3 spsk. olivenolie

Hvedemel – Ca. 500 g

Fremgangsmåde:

Smuldre gær op i en skål, kom salt og vand i. Rør det hele sammen til alt gæren er opløst. Kom olivenolien i. Olivenolien er vigtig, da det er den som giver dejen sin smidighed. 

Kom herefter hvedemelet op i skålen lidt efter lidt. Jeg måler aldrig af hvor meget mel jeg skal bruge, men kommer mel i, til dejen slipper grydeskeen uden de store problemer. Det svare dog ca. til 500g.

Kom dejen ud på bordet og ælt den til den slipper bordet, ca. 2 min. Klistre dejen en smule så kom mere mel i. 

Gør skålen ren for mel og kom en smule olivenolie i. Tag dejen og fordel olien rundt i skålen, og lad dejen blive i skålen til hævning i 30 min. Kom enten et rent forklæde eller låg på skålen. Du kan eventuelt bruge tiden på at skære topping til pizzaen.

Du kan også sagtens lave dejen aften inden eller om morgen, her kommer du bare lidt mindre gær i (10-15 g ca.)

Tænd ovnen på varmluft 250 grader. Når dejen har hævet, tager du den ud af skålen og ælter den kort igen. Du skal ælte den til olien fra skålen er æltet ind i dejen.

Del herefter dejen i 2 lige store dele og form dem til pizza. Du kan både bruge en kagerulle (en tom vinflaske kan også bruges 😉 ) eller forme pizzaerne med dine fingre.

Her trykker du dejen flad i midten og arbejder dig rundt ved at trykke dejen flad ud mod kanten. Dejen er meget smidig og du kan nemt få den meget tynd uden at lave huller.

Kom din topping på og kom den ind i ovnen. Efter hvilken topping du har valgt, skal de have lidt forskellig tid. Har du meget topping på, kan du vælge at komme bunden med saucen ind i ovnen i 2-5 min før du kommer resten af toppingen på. Men hold øje med jeres pizzaer og tag dem ud når de ser færdige gyldenbrune ud i skorpen.

Nærringsindhold:
 

Total

Pr. 100g

Pr. pizza. (386g)

Makronæringstoffer:

   

Energi

8238 kj / 1961 kcal

1067 kj / 254 kcal

4119 kj / 980 kcal

Protein

45,1 g

5,85 g

22,6 g

Kulhydrat, tilgængelig

326 g

42,3 g

163 g

Kostfibre

18,2 g

2,36 g

9,1 g

Fedt

48,2 g

6,24 g

24,1 g

Mættet fedt

5,84 g

0,76 g

2,92 g

Umættet fedt

30,5 g

3,95 g

15,3 g

Flere umættet fedt

6,45 g

0,84 g

3,23 g

Post a Comment