Close
Type at least 1 character to search
Back to top

cillesund.dk

Rødkålssalat

Rødkålssalaten er et dejlig og friskt supplement i de mørke vinter måneder. Udover at du får gode kostfibre fra salaten, så får du også en masse antioxidanter samt C- og E-vitaminer indenbords. Sammen med dadlernes gode evner til at booste dit immunforsvar og mave. Ja så er rødkålssalaten den perfekte kombination, til at holde forkølelsen væk i de kolde måneder.

Opskrift

Tid:

I alt – 

4 personer

1/3 rødkålshoved

2 appelsiner

8-10 stk. dadler

En håndfuld valnødder – ca. 20g.

Dressing:

1 tsk. dijonsennep

4 spsk. olivenolie

1 tsk. honning

Fremgangsmåde

Start med at skære en 1/3 af rødkålshovedet fra. Jeg kommer det i en foodprocesser, så det bliver hakket fint og hurtigt. Har du ingen foodprocesser, kan du også gøre det på gammeldags manér, med en kniv. Kom den finthakkede rødkål op på et fad.

Skær skrællen af dine appelsiner og skær dem herefter i tern. Fordel dem over din rødkål.

Tag dadlerne og pil stenene fra. Skær dem herefter på tværs, så de bliver små fine cirkler. Fordel dem over appelsinerne og rødkålen. 

Tag en håndfuld valnødder og knus dem med hænderne over salaten. 

Tag en lille skål og kom dijonsennep, olivenolie og honning i og bland det godt sammen. Hæld det herefter ud over salaten. Den er nu klar til at blive serveret.

Nærringsindhold:

 

Total

Pr. 100g

Pr. portion. (184g)

Makronæringstoffer:

 

 

 

Energi

4160 kj / 990 kcal

565 kj / 134 kcal

1040 kj / 247 kcal

Protein

11,2 g

1,52 g

2,79 g

Kulhydrat, tilgængelig

74,7 g

10,1 g

18,7 g

Kostfibre

15,5 g

2,11 g

3,88 g

Fedt

69,8 g

9,48 g

17,4 g

Mættet fedt

8,02 g

1,09 g

2,01 g

Umættet fedt

42,2 g

5,73 g

10,5 g

Flere umættet fedt

14,5g

1,97 g

3,63 g

Post a Comment