Close
Type at least 1 character to search
Back to top

cillesund.dk

Sød Kartoffelmos

Sødkartoffelmos er altid et hit når jeg servere den for gæster, for udover at være superflot i farverne, ja så smager den også bare helt vildt godt!

Udover at smagen bare er skøn, ja så får du et dejligt boost af A vitamin. Hvilket er med til at holde din hud smuk og beskyttet over vinteren. Spiser du den i foråret eller i sommeren, er den med til at give din hud en flot og naturlig farve.

Opskrift:

Tid:

Forberedelse – 10 min

Bagetid – 20-25 min.

I alt – 35 min.

4 personer

Sød kartoffel – 700-800 g (svare til ca. 2 pakker økologiske sødkartoffel)

1 stk. Granatæble – 120 g

Græsk fetaost – 100g

Frisk basilikum – En god håndfuld

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skyl søde kartoflerne og skær dem i grove tern. Kom dem på en bageplade og ind i ovnen i ca. 20-25 min. Eller til de er møre, tjek med en gaffel, at den nemt kan stikkes i.

Pil granatæblet, jeg plejer at skære dem over i 4 dele, og så pille kernerne fra, ved at vende skrællen på vrangen.

Skyl og hak groft basilikum, eventuelt lad et par balde forblive hele, til at pynt med.

Når søde kartoflerne er færdige i ovnen, kom dem i en skål, og mos dem med en kartoffelmoser eller stavblender. Smuldre herefter fetaosten i, og vend det forsigtigt sammen.

Kom basilikum og granatæblekernerne i, og vend det hele forsigtigt sammen.

Kom det hele i en lidt finere skål og lig basilikum på toppen.

Den er nu klar til at blive serveret.

Nærringsindhold:
 

Total

Pr. 100g

Pr. portion. (230g)

Makronæringstoffer:

   

Energi

3506 kj / 834 kcal

381 kj / 91 kcal

876 kj / 208 kcal

Protein

30,1 g

3,28 g

7,53 g

Kulhydrat, tilgængelig

120 g

13 g

30 g

Kostfibre

19,8 g

2,15 g

4,96 g

Fedt

21,7 g

2,36 g

5,43 g

Mættet fedt

12,9 g

1,4 g

3,22 g

Umættet fedt

5,26 g

0,57 g

1,32 g

Flere umættet fedt

1,56 g

0,17 g

0,39 g

Post a Comment