Close
Type at least 1 character to search
Back to top

cillesund.dk

Ovnbagte kikærter

Ovnbagte kikærter er geniale til den lille sult, som side-dish til aftensmaden eller som topping til salaten. Udover, at de er praktiske og sunde, så smager de også hammergodt! Kikærterne indeholder gode proteiner og kostfibre, som er med til at holde dit blodsukker stabilt og dermed dig mæt i længere tid.

Opskrift:

Tid:
Forberedelse – 5 min
Bagetid – 20 min
I alt – 25 min.

1 portion

1 dåse kikærter – 246g drænet vægt
3 spsk. olivenolie
1 tsk. sort peber
1 tsk. paprika
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. spidskommen
Chilli
Salt

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Kom kikærterne i en si og skyl dem i koldt vand, tør dem og kom dem derefter over i en skål.

Tilsæt krydderierne og chili efter eget behov, jeg bruger lidt mindre end ½ tsk. Du kan sagtens eksperimentere med krydderierne, alt efter hvilke du synes smager bedst sammen eller hvad du lige har i skabet.

Spred kikærterne ud på en bageplade og drys salt over dem. Giv dem 20 min. i ovnen. Du kan eventuelt lige ”vende” dem rundt med en ske efter 10 min. 

Lad dem køle af og kom dem i en skål til snacks eller over en salat til aftensmaden. De smager fantastisk sammen med min opskrift på Hasselback butternut squash og som topping til min opskrift på grønkålssalt.

Nærringsindhold:

  Total (pr. portion) Pr. 100g
Makronæringstoffer:    
Energi 1522 kj / 362 kcal 593 kj / 141 kcal
Protein 18,3 g 7,14 g
Kulhydrat, tilgængelig 43,5 g 16,9 g
Kostfibre 17,9 g 6,98 g
Fedt 6,74 g 2,62 g
Mættet fedt 0,63 g 0,25 g
Umættet fedt  1,29 g 0,5 g
Flere umættet fedt 2,72 g 1,06 g

Post a Comment