Close
Type at least 1 character to search
Back to top

cillesund.dk

Vegetarisk lasagne

Det her er uden tvivl en af mine favorit opskrifter – den er SÅ nem at lave og man kan fryse resterne ned og gemme til de dage, hvor man ikke lige orker at lave mad. Den er perfekt til både hverdag eller som søndags ret, hvor man lige har lyst til noget, der ikke kræver så meget, men stadig er super lækkert. Og så er den nem at proppe med grøntsager, så du får alle dine vitaminer og mineraler. Det kan godt være lækkert at spise sundt!

Opskrift:

Tid:

Forberedelse – 30 min, 
bagetid – 30-40 min.
I alt – 1 time og 10 min.

6 personer – ca. 1 ovnfastfad lasange 
2 løg – mellem størrelse
2 fed hvidløg – stor størrelse 
1 forårsløg – mellem størrelse (Valgfrit) 
½ Squash – 140g
2 gulerødder – 240g
1 rød peberfrugt – 100g
2½ dl røde linser – 200g
1 dåse røde kidney bønner – 240g drænet vægt
2 dåser hakkede tomater – 800g (400g pr dåse)
1 dåse tomatpuré – 140g 
2 spsk. olivenolie
Mornaysauce – 400 ml (jeg bruger let mornaysauce, da der kun er 4% fedt i, i stedet for 10%)
Ost – 300 g (jeg plejer at rive det fra en fast osteblok – gerne mellem lagret 45+)
Lasagneplader (gerne friske)
Salt og peber – efter behov 
Oregano – efter behov 
Chili – efter behov

 

Fremgangsmåde:

Tag en stor gryde frem og kom olivenolien, hakkede løg, forårsløg (valgfrit) og hvidløg i gryden, og lad det simre på middelvarme til løgene er bløde men endnu ikke blevet brune. Kom herefter tomatpuré, salt og peber ned i gryden. Skru varmen op mens du rører det godt rundt i et par minutter (pas på det ikke brænder på). Skru herefter ned for varmen og lad blandingen stå i 2-3 min. (Evt. med omrøring halvvejs, så det ikke brænder fast).

Kom begge dåser hakket tomater ned i gryden, jeg plejer at skylle dåserne med vand (ca. så vandet fylder halvdelen af dåsen) og komme det ned i gryden. Kom herefter de røde linser i gryden og rør rundt, så det hele er blandet godt sammen. Lad gryden stå og simre med låg på i 15 min (evt. med omrøring 1-2 gange, så det ikke brænder fast). Kom herefter kidney bønnerne, oregano og chili i gryden og rør rundt (jeg kommer ca. 3 spsk. oregano i og chili efter hvor stærk jeg ønsker lasangen). Lad det stå og simre med låg på i ca. 5 min. 

Riv gulerødder og squash, og kom det hele i gryden. Hak peberfrugten fint og kom den ned i gryden og rør det hele rundt. Lad det simre yderlig i ca. 5 min. med låg på og smag herefter til med salt, peber, oregano og chili. Lad retten simre igen (gerne så længe som muligt – Det er her alt den gode smag kommer frem).

 

Samling af lasagnen:

Jeg kommer ca. 2 spsk. af mornaysaucen ned i fadet og fordeler det jævnt rundt, for at pastapladerne slipper nemmere når lasagnen er færdig.

Herefter, ligger jeg lasagnepladerne på, så de dækker bunden og kommer et godt lag af sovsen oven på. Jeg plejer kun at lave to lag og vil hellere lave dem ”tykke” og skære ned på lasagnepladerne. Herefter kommer jeg 1/3 af mornaysaucen oven på. Gentag, så du får i alt to lag.

Til slut, ligger jeg et sidste lag af lasagneplader og kommer resten af mornaysaucen på. Herefter, fordeler jeg osten ud på toppen og drysser med oregano (Jeg elsker oregano er og er derfor lidt rundhåndet, men man kan eventuelt også kommer lidt chiliflager på toppen, hvis man godt kan lide det).

 

Tilberedning af lasagne:

Ovnen sætter jeg på 200 grader varmluft. Jeg kommer sølvpapir over lasagnen for, at osten ikke bliver brændt, og kommer lasagnen i ovnen i 20 min. Herefter, tager jeg sølvpapiret af, og lader den blive i ovnen i ca. 10 min. ekstra.

Bruger jeg ikke friske lasagne plader kommer jeg lasagnen i ovnen med sølvpapir i 30 min. og derefter 10 min. uden sølvpapir.

Næringsindhold:

  Total Pr. 100g Pr. portion. (488g)
Makronæringstoffer:      
Energi 15035 kj / 56.900 kcal 513 kj / 320 kcal 2506 kj / 9.484 kcal
Protein 205 g 7 g 34,2 g
Kulhydrat, tilgængelig 343 g 11,7 g 57,2 g
Kostfibre 80,8 g 2,76 g 13,5 g
Fedt 137 g 4,67 g 22,8 g
Mættet fedt 65,1 g 2,22 g 10,9 g
Umættet fedt  37,6 g 1,28 g 6,27 g
Flere umættet fedt 7,84 g 0,27 g 1,31 g
       

 

Post a Comment